Продукцията „ДРУГИТЕ“ с премиера

Написано от toplocentralabg

01/01/2024

На 29 януари 2024 в 19.00 часа около 35 души попрепълниха Зала 4 в Топлоцентрала за премиерата на представлението ДРУГИТЕ.

Представлението ДРУГИТЕ е по сценарий на Теодора Георгиева – един от трите наградени сценария в наскоро проведения от Столична община, АСТ Асоциация за свободен театър и норвежката организация TOU SCENE конкурс за сценарии.

Конкурсът за сценарии, както и реализацията на спектакъла ДРУГИТЕ се осъществяват в рамките на проект „Утвърждаване на РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА като модерно пространство за изкуство, култура и диалог“, който се изпълнява с финансова подкрепа  в размер на 199 996,93 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г. по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” и се осъществява от Столична община в партньорство с Tou Scene Ставангер, Норвегия и АСТ Асоциация за свободен театър.

Теодора Георгиева е завършила „Драматургия“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и „Педагогика на масовата и художествена комуникация“ в СУ „Св. Климент Охридски“.
Пише куклени и драматични пиеси, които се играят на сцените на Младежки театър „Николай Бинев“, София, Театрална работилница Сфумато, София, Драматично-куклен театър „Константин Величков“, Пазарджик, Държавен куклен театър „Георги Митев“, Ямбол, Държавен куклен театър Сливен.

Има номинация за „Аскеер“ за Съвременна българска драматургия за пиесата „Междинна зона“ през 2023 година.

Вижте повече.

Може да харесате и това…