Обучение за културни предприемачи се проведе в началото на юли

Написано от toplocentralabg

09/07/2023

В периода от 4-ти до 7-ми юли в Топлоцентрала се проведе обучение на тема „Утвърждаване на РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА като модерно пространство за изкуство, култура и диалог“ като част от дейностите по едноименния проект, изпълняван с финансова подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г. по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

На обучението присъстваха представители на културната сцена от София, на бенефициента по проекта Столична община, гости от една от най-големите мрежи за съвременни изкуства IETM и представители на норвежкия културен център Tou Scene.

Бяха обсъдени предизвикателствата пред културното предприемачество, участниците имаха възможност да обменят идеи, опит и заедно да потърсят възможни решения за независимите изкуства и културните центрове в българския контекст. Четиридневният форум се реализира в партньорство между Столична община, културен център Tou Scene (Норвегия) и АСТ Асоциация за свободен театър (България).

Продължаваме утвърждаването на „Топлоцентрала“ като модерен център за изкуство, култура и диалог“, каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош по повод на обучението.

Може да харесате и това…