Четвърто издание на „ТОПЛО ФЕСТ“ празнува изкусвата с богата програма от цял свят

Написано от toplocentralabg

10/07/2023

От 14 до 16 юли четвъртото издание на „Топло Фест“ ще изпълни пространството около Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ с музика, съвременен цирк и реге. На сцените на фестивала ще се качат над 30 изпълнители – ще има много концерти, съвременни циркови представления, издигане с балон, огнено шоу, астропарти (наблюдение на звездното небе с телескопи), изложби, работилници за жонглиране, обръч, пеене, детска програма…

За четвърта поредна година в „Южен парк“ – втора част „Топло Фест“ посреща с вход свободен всички, които искат да се потопят в богата артистична програма.

В петък (14 юли) от 18:00 ч. желаещите ще могат да се включат в handpan уъркшоп и концерт, огнено шоу и съвременен цирк от Чили на бартерасата в „Топлоцентрала“. От 22:00 ч. в зала 1 започва концертът на MAZE HUNTERS, след тях на сцената се качват ОСТАВА, а край на вечерта ще сложи DJ Светльо. Междувременно, в Зала 2 на „Топлоцентрала“ ще има два циркови спектакъла, а на терасата присъстващите ще се ориентират в звездното небе и след полунощ ще наблюдават Сатурн с телескоп.

В събота (15 юли) програмата на „Топло Фест“ започва преди обед с циркова работилница за деца и възрастни, игри за доверие, музикални работилници и много други. През деня посетителите ще могат да гледат още няколко циркови спектакъла, музикални пърформанси в различни стилове от международни и български артисти, късометражно кино, а гвоздеят на вечерта ще бъде гигът на ЖЛЪЧ/ГРИГОВОР/ГЕНА в зала 1 на „Топлоцентрала“. Преди тях публиката ще подгреят TROMBOBBY Х С-МО.

Неделя (16 юли) ще бъде посветена на цирка и реге музиката. През деня ще има няколко циркови спектакъла и уъркшопи. От 15:00 ч. на терасата започва реге музикалният ден с богата програма от различни диджеи и изпълнители от няколко държави. В Зала 1 на „Топлоцентрала“ фестивалът ще завърши с големите партита на Junior Morgan (Jamaica), Kiko Bun (UK) и Zionlionz Selectaz (BG).

Пълната програма на „Топло Фест 4“ можете да видите във фейсбук събитието на фестивала и на сайта на „Топлоцентрала“.

„ТОПЛО ФЕСТ 4“ се осъществява в рамките на проект „Утвърждаване на РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА като модерно пространство за изкуство, култура и диалог“ BGCULTURE-2.001-0090, който се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 199 996,93 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП 2014 – 2021 г. по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ и се осъществява от Столична община в партньорство с Tou Scene Ставангер, Норвегия и АСТ Асоциация за свободен театър.

ТОПЛО ФЕСТ 4 се осъществява и в рамките на проект на „Топлоцентрала“ по договор №VRKI-2022-90 28/07/2022 г., реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ДЪРЖАВНИ, РЕГИОНАЛНИ И ОБЩИНСКИ КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ“.

Може да харесате и това…